Pleje og vedligeholdelse

Specialister i havepleje: Fra belægning til plantepasning

Vi specialiserer os for haver

Skal du have lagt en ny belægning på ejendommen kan vi klare det for dig. Vi kan både sørge for opgaver hvor der skal belægges uden om huset, ved indkørslen, på terrasse eller i haven.

I samarbejde med dig finder vi den bedste løsning på din opgave om end du er privat haveejer og skal have vedligehold af villahaven, sommerhushaven mm. eller om du som grundejerforening eller erhvervskunde har brug for f.eks. beplantning, græsklip og/eller hækklipning.

Med vores mange års erfaring er der næsten ikke noget vi kan tilbyde inden for pleje og vedligeholdelse af haven. Vi kan sørge for pleje af jeres grønne arealer året rundt eller efter sæsonaftale.

Læs vores tips for plejning af haven

Plantepleje kan være enkelt, når du ved, hvad du skal kigge efter. Nedenfor er et par vigtige plejetips til opretholdelse af en levende og sund have:

  • Tjek dine planters sundhed. Uanset om du transplanterer planter fra planteskoler eller dyrker dine egne fra frø, skal du inspicere dine haveplanter fuldt ud for at sikre, at de er fri fra skadedyr og forrådning. Indføring af inficerede eller syge planter kan skade hele haven. Destruktive insekter som bladlus, myg og hvide fluer bør fjernes ved hjælp af passende pesticider eller andre effektive udryddelsesmetoder.
  • Vand ordentligt. Overvanding kan føre til svampevækst, bladpletter og usunde planter. Vand kun så ofte som nødvendigt i vækstsæsonen for dine specifikke plantearter, og lad jorden tørre mellem vandingerne for at undgå overmætning. Tricket er at holde din have vandet, men ikke i blød, og undgå at fugte løvet. Vand i stedet direkte på jorden. Dette er let at gøre, når man vander med hånden, men hvis du vil automatisere ting, skal du vælge et drypvandingssystem snarere end sprinklere.
  • Behandl din jord. Jord nedbrydes over tid og skal opdateres med jævne mellemrum. Du kan købe ny jord fra et lokalt havecenter, så sørg for at kontrollere kvaliteten af din havejord og udskift, når det er nødvendigt. Tilføjelse af barkflis er også nyttigt til at bevare jordens fugtighed i din have. Gødning af din have er en anden metode til at holde den sund. Afhængigt af typen af plantearter, du dyrker, skal du bruge den rigtige mængde gødning og anvende passende for at sikre, at du ikke overbelaster dine planter.
  • Rengør dine havearbejdsredskaber. Haveværktøj skal rengøres for at kontrollere sygdomme og forhindre overførsel af bakterier eller farlige elementer i din have. Ud over de andre metoder til havepleje kan rene værktøjer hjælpe med at holde din have sund længere.
  • Udfør vedligeholdelse af anlægget. Der findes forskellige havearbejdsmetoder vi kan udføre, som alle fremmer vækst i din have.
  • Ødelæg ukrudt. Ukrudt er havemordere. De kan kvæle rødderne på dine sunde planter, samle skadedyr og blive en træls gene. Ukrudt optager plads og ressourcer, som dine planter kunne bruge.
  • Beskyt mod dyr. Sæt en barriere omkring din have, såsom et trådhegn, for at forhindre planteædere og andre skadedyr i haven fra at ødelægge dine planter.
  • Prøv hævede beholdere. Tilføjelse af hævede havebeholdere til dine haveplaner kan øge din plantes levetid betydeligt. Hævede beholdere er gode, hvis du vil starte i det små eller plante en række sektioner. Hævede beholdere har en barriere, giver ordentlig dræning og kan hjælpe med at beskytte mod ukrudt og andre trusler.

Vil du i kontakt med os?

Udfyld formularen herunder og vi kontakter dig hurtigst muligt.