Græs

Pleje og vedligeholdelse af din græsplæne

Græs er ikke bare græs

Hver plæne har sit eget liv og skal klippes og plejes forskelligt, så i samarbejde med dig finder vi det rigtige vedligehold af din plæne. Ingen plæne er for lille eller for stor. Vi har de mest hensigtsmæssige maskiner til enhver opgave.

Vi har lavet utallige græsplæner igennem årenes løb, så vi ved hvad det kræver for at plænen står flot. Skal plænen stå klar hurtigt, så kan vi også klare dette med rullegræs, som giver et pænt resultat lynhurtigt.

Vi tilbyder blandt andet græsklip, etablering af ny plæne, såning af græs, rullegræs, vertikalskæring og topdressing.

Sådan opretholder du en sund græsplæne

Her kan du læse vores tips for opretholdelsen af en sund græsplæne:

  • Ny græsplæne på frø: Hvis din græsplæne er ny, og er plantet med frø, skal du sørge for at vande den med det samme. Sørg dog for at vande den let, så frøene ikke bliver vasket væk. Gentag hver anden dag eller så ofte som nødvendigt for at holde jorden fugtig, da frø kan dø, når de tørres ud. Denne fare er forbi, når frøet er spiret, og græsblade vises, normalt ca. 10-14 dage efter plantning.
  • Ny græsplæne af rullegræs: Hvis din nye græsplæne er lavet med rullegræs, skal du vande godt efter installationen, og derefter bruge en fuld græsrulle til at komprimere græsset mod jordbunden. Herefter vandes tidligt om morgenen i 10 dage. Vand tungt nok til at våde jorden under græsset, men undgå overvanding, der kan løfte rullerne op fra jorden.
  • Bliv væk fra den nye græsplæne. Undgå at gå på nyt græs i den første uge efter installationen, og gå let på den i den første måned. Frø tager længere tid om at blive etableret. Hold væk fra den, indtil spidserne vises, og brug den så let som muligt i seks måneder.
  • Vand lejlighedsvis, men dybt. Dybe rødder holder din græsplæne sund og frodig. Frem rodvækst ved at vande tungt og derefter lade de øverste 5 cm jord tørre ud, før de vandes igen. Den nøjagtige mængde vand pr. uge afhænger af græsvariationen og vejret. En god tommelfingerregel i vækstsæsonen er 2,5–3,25 cm vand pr. uge og stiger til 5 cm under varmt, tørt vejr. Vand sent på aftenen eller tidligt om morgenen for at reducere vandtabet fra fordampning.

Vil du i kontakt med os?

Udfyld formularen herunder og vi kontakter dig hurtigst muligt.